Dubai top 10 / vakantie / overzicht

 home reisinfo vakantiefoto's video's linkscontact 

winkelen

luxe hotels

uitgaan

Bur Dubai

Dubai Creek & Deira

Arabische cultuur

sport

strand & water

projecten

attracties

reisinformatie

DUBAI VAKANTIE

Een vakantie naar Dubai is zeker in de wintermaanden een vrij dure aangelegenheid. De prijzen van zowel vliegtickets als hotelkamers zijn in het begin van deze eeuw, tijdens de explosieve groei van Dubai, enorm gestegen.
In de zomermaanden liggen de prijzen aanzienlijk gunstiger, maar is het buiten overdag vrijwel niet uit te houden door de warmte en luchtvochtigheid. De beste manier om tegen een fatsoenlijk tarief naar Dubai op vakantie te gaan is door de prijzen goed in de gaten te houden, op het juiste moment te boeken en soms door zwaar te onderhandelen. Wil je niet persť in een luxe resort langs Jumeirah Beach zitten, dan valt er vaak al heel wat geld te besparen.

Vliegen naar Dubai

Je hebt tegenwoordig een ruim aanbod in vliegtickets naar Dubai. KLM, Emirates, Transavia en TUI vliegen rechtstreeks naar Dubai. Een vlucht duurt dan ongeveer 6 uur en een kwartier (heen) tot 7 uur (retour).
Bij een korte verblijfsduur (enkele nachten) is onze nationale trots vaak veel te duur en moet je uitwijken naar vluchten met een overstap. De totale reisduur is dan vaak vele uren langer, afhankelijke waar je over moet stappen en hoe lang de tijd tussen je twee vluchten is.
Een goede aansluiting wordt geboden door Swiss, via ZŁrich kun je in ongeveer 9 uur inclusief de overstap naar Dubai vliegen.

Hotels
Een ruim aanbod van hotels in Dubai heb je via Booking.com, een hotelboekingssite waar je op diverse manieren kunt zoeken binnen een ruim aanbod van hotels in Dubai. De meeste hotels kun je kosteloos annuleren tot een dag voor aankomst, wat veel mensen als zeer handig beschouwen.
Tegenwoordig kun je via veel verschillende boekingssites een hotelkamer in Dubai reserveren. De prijzen kunnen nogal uiteenlopen, waardoor het steeds lastiger geworden is om de beste prijs voor jouw hotelkamer in Dubai te vinden. Gelukkig bestaat er een site als Trivago. Zij vergelijken de actuele prijzen van tientallen boekingssites en van de officiŽle hotelsites. Op die manier krijg je altijd de beste prijs voor jouw hotelkamer in Dubai.
Vind de beste kamerprijzen in Dubai via Trivago.nl

Autoverhuur
Een auto huren in Dubai is niet duur, maar wie auto wil gaan rijden in de Emiraten moet rekening houden met hectisch verkeer en soms gevaarlijke situaties.
Autoverhuurprijzen kun je vooraf vergelijken via diverse Nederlandse sites.

Pakketreizen
Het kŠn voordeliger of handiger zijn om een pakketreis te boeken. Vlucht, hotel en eventueel vervoer naar het hotel en extra's zijn dan inbegrepen. het zelf los regelen en boeken kan echter ook aantrekkelijker zijn, zeker in periodes dat hotels kortingen geven op de hotelkamers en er voldoende goedkope vliegtickets te verkrijgen zijn.
Wie veel wil zien in georganiseerd verband of een rondreis wil maken doet er wel verstandig aan om bij een echte Dubai- en Emiratenspecialist te boeken. Sunweb Vakanties heeft tegenwoordig een aantrekkelijk Dubai aanbod, net als Arke. Er zijn ook verschillende specialisten waar je een Dubai vakantie kunt boeken.

Last minute aanbiedingen
Over het algemeen is het aanbod van lastminutes vanuit Nederland zeer beperkt. Dit komt omdat de Nederlandse organisaties veel boekingen op aanvraag doen in plaats dat ze vooraf een (groot) pakket inkopen. De kans op interessante lastminute aanbiedingen naar Dubai is veel groter als je boekt in Duitsland. Met vertrek vanaf een luchthaven net over de grens is het voor de meesten wat betreft reisafstand naar de luchthaven nog goed te doen.
tip: lastminute vakanties naar Dubai
 

Dubai startpagina Dubai tips zonkalender Dubai alles over Dubai weer & klimaat van Dubai ons cookiebeleid Dubai in 1 dag