DOUANE & INVOEREN IN DUBAI

Als je naar Dubai reist, dan dien je rekening te houden met de lokale regels en wetten met betrekking tot het invoeren van producten. Die regels wijken af van wat in Nederland normaal is. Daarom is het handig om je voor vertrek op de hoogte te stellen van de douaneregels waar je in Dubai mee te maken kunt krijgen.

Wat mag je niet meenemen?

Wie naar Dubai vliegt moet rekening houden met wat wel en niet ingevoerd mag worden.

De volgende items mogen niet ingevoerd worden:

– drugs
– vuurwapens
– wapens
– publicaties die hartstochtelijk kussen, naaktheid of drugsgebruik bevatten
– publicaties die over Israël gaan
– pokersets of fiches
– religieuze propaganda
– illegale software
– gekopieerde muziek, films en series

Pas op met magazines

In Nederland zijn we heel wat gewend op het gebied van naaktheid en lijkt er vrijwel geen grens te zijn. Voor Dubai gelden er heel andere regels. Lectuur die wij niet als erotisch zien, zoals bijvoorbeeld een weekblad als Panorama voor mannen of de Viva voor vrouwen, kunnen bij het meenemen naar Dubai voor problemen zorgen vanwege de halfnaakte mensen die er afgebeeld kunnen staan. Bij ons heel normaal, voor de lokale autoriteiten is het verboden.

Medicijnen

Sommige medicijnen die bij ons voorgeschreven worden door artsen zijn in Dubai verboden en worden als drugs gezien met alle bijkomende problemen. Zo vallen medicijnen waarin codeïne zit in Dubai in de categorie verboden drugs. Sommige voorgeschreven pijnstillers bevatten codeïne. Een doktersverklaring helpt niet om deze medicijnen wél mee te mogen nemen. De lokale autoriteiten hebben niets te maken met onze wetten en wat onze artsen voorschrijven. Zij kijken puur naar hun eigen regels.

Als je voorgeschreven medicijnen mee wilt nemen naar Dubai, dan dien je deze vooraf aan te melden en er toestemming voor te vragen. Dat kan gratis en redelijk eenvoudig via internet. Doe dit bij voorkeur minstens enkele dagen voordat je naar Dubai vertrekt. In de regel duurt het maximaal een dag voor je je goedkeuring hebt, maar het kan langer in beslag nemen.

MEER INFO OVER HET AANMELDEN VAN MEDICIJNEN

Sigaretten & tabak

Je mag per persoon 400 stuks sigaretten of 2 kilogram tabak invoeren. Van sigaren mogen er maximaal 400 stuks meegenomen worden naar Dubai, die tot een totale waarde van AED. 2000 mogen hebben.

Drank

Per persoon mag er 4 liter sterke drank of wijn ingevoerd worden. Als je bier meeneemt, dan is de limiet 24 blikjes of flesjes.

Voor het aanschaffen van alcoholische dranken in Dubai zelf heb je een vergunning nodig. Voor toeristen is het daarom onmogelijk om (met uitzondering van horecagelegenheden) alcohol te kopen nadat de douane gepasseerd is.