DUBAI TIP 9: ZIEN & DOEN

Als je een vakantie in Dubai viert, dan kun je er van alles zien en doen. De meeste hoogtepunten in Dubai die je echt niet mag missen, hebben al een eigen pagina gekregen op Dubaitop10.nl. Denk hierbij vooral aan het historische centrum van de stad, de nieuwe wijken zoals Downtown Dubai met Burj Khalifa en de stranden van Dubai. We zouden eigenlijk gemakkelijk een top 25 van Dubai kunnen maken als we dat zouden willen. Om de plekken, gebouwen en andere hotspots van Dubai te belichten die je volgens ons toch ook echt moet zien en doen als je in Dubai bent, hebben we deze pagina gemaakt. Het biedt een overzicht van een aantal dingen die volgens ons niet mogen ontbreken tijdens jouw Dubai vakantie.

Op eigen houtje of niet?

Een vraag die wij geregeld krijgen is of je vooral op eigen houtje dingen moet gaan ontdekken of dat je deel moet nemen aan excursies. Dat is een lastige. Als geld geen of amper een issue is, dan is het boeken van uitstapjes waarbij je zelf niet na hoeft te denken veruit het gemakkelijkste. Mocht je toch aan ene beperkt budget gebonden zijn, dan is het in Dubai goed te doen om op eigen initiatief van alles te gaan zien en doen in Dubai. De Dubai Metro is ideaal om grotere afstanden te overbruggen en voor de kortere afstanden kun je gebruik maken van prima betaalbare taxi’s.

5 persoonlijke Dubai tips

De auteur van deze website heeft op zijn eigen blog een top 5 geschreven van wat je volgens hem moet zien en doen als je voor een eerste keer Dubai bezoekt. Zijn uitgebreide beschrijving van de hoogtepunten in Dubai helpen je waarschijnlijk bij het maken van beslissingen en het plannen van de dagen die je in Dubai te spenderen hebt:

5x zien & doen in Dubai

Dhow dinner cruise

Langs de kades van de Dubai Creek, aan de Deira-oever, vind je een groot aantal traditionele dhows die nu als plezierboot dienst doen. De meeste dhows bieden rondvaarten in de vroege avond aan, compleet met diner en entertainment. Er zijn ook dhows die je compleet af kunt huren voor privérondvaarten. Een andere plek waar op kleinere schaal dhow boottochten aangeboden worden is in de Dubai Marina. Wat ons betreft is een dhow dinner cruise geen must als je ene beperkt aantal dagen in Dubai hebt. Mocht je voldoende tijd hebben, dan is het wel een leuke aanvulling op je vakantie in Dubai.

BEKIJK DHOW TOURS IN DUBAI

Woestijnsafari

Wij vinden dat een bezoek aan Dubai niet compleet is als je de woestijn niet bezocht hebt. Het is een kant van Dubai die absoluut bij deze bestemming hoort. Onvergetelijk zijn de zogenaamde desert safari’s, die hier in verschillende pakketten aangeboden worden. Zo kun je een ochtendsafari doen, een avond safari, een nacht safari mét overnachting in een woestijnkamp en je kunt er zelfs voor kiezen om alleen maar voor een onvergetelijk diner de woestijn in te trekken. Je wordt vrijwel altijd bij je hotel of appartement opgehaald en daar weer afgezet.

Onderdelen die al dan niet inbegrepen zijn: dune bashing (met een 4×4 jeep door de duinen), quad rijden, kameel rijden, shisha (waterpijpen), buikdansen, barbecue diner, het fotograferen van spectaculaire zonsondergangen en zand skiën. Het exacte pakket kan per aanbieder en tijdstip verschillen.

BEKIJK EN BOEK WOESTIJNSAFARI’S IN DUBAI

woestijnsafari

Wintersport

In de winterperiode is het soms lastig kiezen. Gaan we op wintersport of zoeken we de winterzon op? Zeker als je beperkt bent in geld en/of tijd zal het een kwestie van kiezen zijn. Maar waarom niet allebei? In Dubai kun je lekker zonnen, genieten van het buitenleven en tussendoor lekker de sneeuw of het ijs opzoeken.

Wintersporten in de woestijn…hoe verzinnen ze het. Wie zin heeft kan skiën of snowboarden in Ski Dubai bij de Mall of the Emirates. Schaatsliefhebbers kunnen terecht of de enorme indoor ijspiste in de Dubai Mall. Vooral het idee dat je binnen skiet of schaatst bij temperaturen tussen de min 1 en min 6 graden doet raar aan als je weet dat het buiten op dat moment bloedheet kan zijn.

Miracle Garden

In Nederland hebben we de Keukenhof, in Dubai hebben ze Miracle Garden. Beiden zijn fleurige bloementuinen. De invulling is echter compleet anders. Eigenlijk mag je stellen dat het zeer succesvolle Miracle Garden een combinatie is van bloemen en kunst. Daar waar ze in de Keukenhof vooral kiezen voor verschillende vlakken met bloemen, daar heeft men in Dubai een soort van openluchtmuseum geschapen die jong en oud aanspreekt. Het heeft wat weg van wat je in een bloemencorso ziet, maar dan op een vaste locatie. Er zijn allerlei objecten gemaakt die met bloemen gedecoreerd zijn. Daar zitten soms enorme objecten tussen, zoals een Boeing A380 van Emirates die uit bloemen gemaakt is.

Miracle Garden is alleen maar in het winterseizoen geopend. Meestal opent dit geweldige park zo rond eind oktober of begin november de poorten. De einddatum ligt meestal ergens in april. De weersomstandigheden in de winter zijn daarbij bepalend. Als de droogte en warmte nadrukkelijker aanwezig is, verkort dat de levensduur van de bloemen. Bij gunstigere weersomstandigheden kan de levensduur juist iets opgerekt worden.

Er zijn verschillende manieren om naar Miracle Garden te gaan: per auto of taxi is het gemakkelijkste als je op eigen houtje gaat. De hop-on-hop-off bus van CitySightseeing stopt ook bij Miracle Garden. Met het openbaar vervoer heb je de bus die vanuit de Mall of the Emirates naar Miracle Garden rijdt. Een andere optie is een georganiseerde excursie naar Miracle Garden.

BEKIJK DE EXCURSIE NAAR MIRACLE GARDEN

Miracle Garden

Bezoek de Sheikh Zayed moskee

Of je nou wel of geen moslim bent, een bezoek aan de mooiere moskeeën is een aanrader als je in Dubai bent. De enige moskee in Dubai die je als niet-moslim kunt bezoeken, is de Jumeirah moskee. daar wordt zes dagen per week een gratis rondleiding gegeven. Je krijgt dan niet alleen uitleg over de moskee zelf, maar vooral over de islam. Erg boeiend voor wie weinig van die religie af weet. De Jumeirah Moskee is mooi en de moeite van het bezoeken waard, maar voor de mooiste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten zul je een uitstapje naar buuremiraat Abu Dhabi moeten maken. Daar staat de grootste en mooiste moskee van het land: de Sheikh Zayed Grand Mosque.

De grote moskee van Abu Dhabi, zoals dit enorme bouwwerk ook wel genoemd wordt, heeft een bijzonder uiterlijk. Men spreekt hier van een Mogol-architectuur met Perzische en Moorse elementen. Vooral het witte natuursteen zorgt voor een enorm mooie uitstraling. Je kunt de Sheikh Zayed Grand Mosque op eigen houtje bezoeken, bijvoorbeeld met de hop-on-hop-off bus of met een taxi. Handiger is om het als een georganiseerde excursie vanuit Dubai te doen. Je wordt dan bij je accommodatie opgehaald en later daar weer afgezet. Er zijn ook excursies waarbij je een combinatie maakt van de Grote Moskee en het Louvre Abu Dhabi museum.

BEKIJK ALLE EXCURSIES NAAR DE SHEIKH ZAYED MOSKEE

Sheikh Zayed moskee

Dubai Frame

De meeste mensen gaan voor een uitzicht over Dubai naar het uitzichtplatform van Burj Khalifa. Er zijn andere plekken die een fraai panoramisch zicht over de stad bieden. Het 150 meter hoge Dubai Frame is daar een goed voorbeeld van. Dit gebouw is qua vormgeving enorm bijzonder: het ziet eruit als de omlijsting van een schilderij of foto. Het Dubai Frame heeft slechts twee doelen: het landschap verfraaien door de eigen schoonheid en de kans bieden om een uniek uitzicht over Dubai te hebben. Vanwege de beperkte hoeveelheid mensen die naar binnen mag, is reserveren een must.

RESERVEER TICKETS VOOR HET DUBAI FRAME

Dubai Frame