DUBAI TIP 6: LUXE HOTELS

In Dubai vind je een aantal waanzinnige hotels. Wie wil vertellen over de hotels kan bijna niet anders dan vervallen in superlatieven. Hoogste, duurste, mooiste, indrukwekkendste, meest luxe …al dit soort termen hoor je als er gesproken of geschreven wordt over de hotels in Dubai.

Als je het kunt betalen moet je zeker in één van de tophotels verblijven, al is het maar voor één of twee nachten ter afsluiting van een heerlijke vakantie in Dubai.

Voor wie het niet kan óf wil betalen is het een must om enkele van deze hotels alleen al te gaan bekijken. Veel gebouwen zijn een vorm van zeer gewaagde en geslaagde architectuur en alleen daarom al de moeite waard. Wie eenmaal de lobby’s van deze hotels betreedt, waant zich als snel in een sprookjesboek en mochten er voor bezoekers toegankelijke faciliteiten zijn dan moet je dat zeker doen. Extreem luxe hotels zoals Atlantis en Burj al Arab zijn voor niet-gasten niet of slechts beperkt toegankelijk. De beste manier om hier binnen te komen is via een reservering in één van de restaurants.

Burj Al Arab

Als je het hebt over iconische hotels, dan is Burj Al Arab daar in Dubai veruit het mooiste voorbeeld van. Zelfs wereldwijd zijn er amper of geen hotels die zich kunnen meten aan dit bijzondere hotel. Dit hotel is één van de landmarks van Dubai. Gebouwd in de zee langs Jumeirah Beach is dit in de vorm van een zeil gebouwd hotel inmiddels net zo herkenbaar als gebouw in Dubai als de Eiffeltoren dat voor Parijs is. Het hotel wordt vaak een zevensterren hotel genoemd, hoewel het officieel een vijfsterrenhotel is, omdat een 7 sterren classificatie niet bestaat.

Wie de kans krijgt om het Burj al Arab hotel van binnen te bekijken zal onder de indruk raken van de immens hoge lobby met waar goud en water de belangrijkste elementen vormen. Als je er niet kunt slapen, dan zou je ervoor kunnen kiezen om een keertje te gaan eten in één van de restaurants of om een cocktail te drinken in de Skyview Bar.

Een nachtje slapen in dit hotel is niet goedkoop. Kamerprijzen variëren van meer dan duizend tot duizenden euro’s per nacht. Via Booking.com heb je geregeld aanbiedingen voor dit hotel.

MEER OVER HET BURJ AL ARAB HOTEL

Burj Al Arab

One&Only Royal Mirage

Op het moment dat de ontwikkelaars het One&Only Royal Mirage bedachten, kan het niet anders geweest zijn dat ze het sprookje van 1001-nacht in hun achterhoofd gehouden hebben. Ze hebben een ware droomsetting gerealiseerd waar je in alle luxe en rust van een overheerlijke vakantie kunt genieten. In de tijd dat dit luxe hotel bestaat, is de omgeving flink veranderd. Ooit stond het One&Only Royal Mirage Resort als een eenzame oase langs de kust van Dubai. Tegenwoordig is er een complete stad omheen gebouwd. Het knappe is dat het hotel nog steeds de rust uitstraalt die het in het begin ook deed.

MEER OVER HET ONE&ONLY ROYAL MIRAGE

Madinat Jumeirah

Gelegen nabij het Burj Al Arab hotel is Madinat Jumeirah een compleet Arabisch dorp met een oppervlakte van zo’n 40 hectare. Binnen dit sprookjesachtige park vind je meer dan veertig restaurants en bars, een conferentiecentrum, een souk met winkels en restaurants, een uitstekende spa, een health club, vakantiewoningen en maar liefst vier hotels: Mina A’Salam en Al Qasr. Hotelgasten worden met abra’s (traditionele watertaxi’s) over de binnen het resort aanwezige waterwegen naar hun kamers gebracht.

Als je gast bent in één van deze hotels, dan mag je gratis gebruik maken van het Wild Wadi Waterpark dat direct naast het enorme resort ligt. Het strand bij de hotels zelf is een privéstrand, waardoor je nooit op een overvol strand hoeft te zonnebaden. Wat ons betreft behoort Madinat Jumeirah tot de allerbeste hotelresorts wereldwijd.

Jumeirah Al Qasr is het hoofdgebouw van het complex. Dit Arabische kasteel is architectonisch al een ongelooflijk mooi plaatje. De centrale hal en de oprijlaan bevestigen het extreem luxe karakter van het hotel.

MEER OVER HET JUMEIRAH AL QASR

In de enorme tuinen binnen het complex staan zogenaamde zomerhuizen. Dit zijn blokken van meerdere kamers met een eigen binnenplaats en conciërge. De waterwegen zorgen voor een bijzondere ervaring als je in Jumeirah Dar Al Masyaf verblijft. De Arabische stijl zorgt voor een geweldige setting, waarbij je in alle rust van je vakantie in Dubai kunt genieten.

MEER OVER HET DAR AL MASYAF

De meest recente toevoeging aan het complex is het Jumeirah Al Naseem hotel. Dit in 2016 geopende luxe hotel telt maar liefst 5 zwembaden en een privéstrand. Het hotel beslaat het meest noordelijke deel van Madinat Jumeirah, waardoor het het dichtst bij het bijzondere Burj Al Arab hotel ligt. De architectuur is een moderne interpretatie van de lokale Arabische bouwstijl, met in dit geval de keuze voor lichtere kleuren.

MEER OVER HET JUMEIRAH AL NASEEM

Het Mina A’Salam boetiekhotel is enorm geliefd onder de meer verwende toerist. Men doet er hier werkelijk alles aan om het helemaal naar je zin te maken. De op-en-top Arabisch ingerichte kamers zijn zo enorm sfeervol, dat je soms moeite zult hebben om de kamer te verlaten.

MEER OVER HET MINA A’SALAM

Mina a Salam

Jumeirah Beach Hotel

Voor de opening van het ernaast gelegen Burj al Arab hotel was het in 1997 geopende Jumeirah Beach Hotel hét vijfsterrenhotel van Dubai. De unieke vormgeving in de vorm van een bewegende golf is een staaltje van prachtige architectuur die veel mensen aanspreekt. Het hotel is vooral in trek bij welgestelde toeristen die gemiddeld zo’n drie- tot vijfhonderd euro per kamer per nacht betalen. Als niet-gast is het prachtig om vanaf het terras direct na de lobby bij zonsondergang een drankje te nemen en te genieten van een zonsondergang met het Burj al Arab hotel op de achtergrond.

Een grootscheepse renovatie heeft ervoor gezorgd dat het hotel helemaal up-to-date is en de wereldklasse is blijven behouden. Voor mensen die een strandvakantie in Dubai willen vieren is dit vijfsterrenhotel daarom nog steeds één van de absolute topkeuzes.

MEER OVER HET JUMEIRAH BEACH HOTEL

Atlantis The Palm

In 2008 opende Atlantis The Palm haar deuren op het uiterste puntje van Palm Jumeirah, één van de Palmeilanden in de Emiraten. De opening met een gigantisch vuurwerkspektakel was op dat moment de duurste hotelopening ooit. Wie de rit naar dit hotel maakt, komt oog in oog te staan met een enorm gebouw dat zeer veel gelijkenis vertoont met zusje Atlantis Paradise Resort op de Bahamas.

Wat zich goed leent voor een dagbezoek is Aquaventure. Dit is een prachtig vormgegeven waterparadijs met indrukwekkende glijbanen in Mayastijl, waterpartijen in grotten en een indrukwekkend aquarium. Voor gasten van het Atlantis hotel is het bezoeken van dit geweldige waterpark helemaal gratis. Wie slim is die boekt een losse nacht in het Atlantis Hotel. Je kunt dan zowel op de dag van aankomst als op de dag van vertrek gratis Aquaventure bezoeken. Zeker als je met jonge kinderen reist en op één kamer verblijft, is dit een aanrader. Het kan dan zelfs voordeliger zijn dan losse entreetickets kopen.

MEER OVER HET ATLANTIS THE PALM HOTEL

Atlantis The Palm

Sofitel Dubai The Palm

Op de buitenring van Palm Jumeirah liggen inmiddels meerdere zeer goede hotels, die ervoor zorgen dat je een uitermate ontspannende Dubai vakantie kunt vieren. Het is lastig om deze hotels met elkaar te vergelijken, omdat het in veel gevallen een kwestie van smaak zal zijn die de doorslag geeft. Zelf zijn we zee gecharmeerd van het Sofitel Dubai The Palm. Dit luxe hotel is in Polynesische stijl opgetrokken en is zowel voor stelletjes als voor gezinnen met kinderen een tophotel. Het zal je aan helemaal niets ontbreken. Het enige nadeel is dat de restaurants goed, maar aan de prijzige kant zijn. De ligging op de Palmeilanden zorgt ervoor dat je niet zomaar eventjes naar buiten loopt om elders te gaan eten.

MEER OVER HET SOFITEL DUBAI THE PALM

Sofitel The Palm