VAKANTIE IN DUBAI

Een vakantie naar Dubai is zeker in de wintermaanden een vrij dure aangelegenheid. De prijzen van zowel vliegtickets als hotelkamers zijn in het begin van deze eeuw, tijdens de explosieve groei van Dubai, enorm gestegen. Dat is het natuurlijke gevolg van een verandering in vraag en aanbod. In een periode van pakweg tien jaar, het eerste decennium van deze eeuw, is Dubai uitgegroeid tot een enorme toeristische hotspot. Dat kan vooral in het hoogseizoen voor krapte in de markt zorgen. Op tijd boeken is dan het advies. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Dubai vakanties van FTI voor een betaalbare Dubai pakketreis.

In de zomermaanden liggen de prijzen aanzienlijk gunstiger, maar is het buiten overdag vrijwel niet uit te houden door de warmte en luchtvochtigheid. De beste manier om tegen een fatsoenlijk tarief naar Dubai op vakantie te gaan is door de prijzen goed in de gaten te houden, op het juiste moment te boeken en soms door zwaar te onderhandelen. Wil je niet persé in een luxe resort langs Jumeirah Beach of op de Palmeilanden zitten, dan valt er vaak al heel wat geld te besparen.

vakantie in Dubai

Vliegen naar Dubai

Je hebt tegenwoordig een ruim aanbod in vliegtickets naar Dubai. KLM, Emirates en Transavia vliegen rechtstreeks naar Dubai. Een vlucht duurt dan ongeveer 6 uur en een kwartier (heen) tot 7 uur (retour). Bij Transavia wordt er met de Boeing 737 gevlogen, die op de terugweg vaak een tankstop nodig heeft. De tegenwind op de route van Dubai naar Amsterdam zorgt ervoor dat de reikwijdte van het vliegtuig net tekort schiet. Vliegtickets naar Dubai beginnen normaliter zo rond de 500 tot 700 euro per persoon. Tijdens actieperiodes kan dit dalen tot rond de 400 euro.

Vroeger, toen KLM een monopoliepositie had op de route Amsterdam-Dubai, moest je minstens een week of in ieder geval de zaterdagnacht in Dubai verblijven om een enigszins betaalbaar ticket te kunnen kopen. Sinds er vooral door Emirates concurrentie is ontstaan, zie je dat ook vliegtickets met een korter verblijf betaalbaar geworden zijn bij KLM. Desalniettemin zie je wel dat rechtstreekse vluchten gemiddeld nog steeds duurder dan vliegtickets met een overstap onderweg. Je betaalt extra voor het gemak van rechtstreeks vliegen, terwijl de kosten voor de luchtvaartmaatschappij lager liggen. Als je op je vluchtkosten wilt besparen, kijk dan zeker even naar de opties om met overstap te vliegen. De ware budgetreiziger kan op die manier soms honderden euro’s besparen.

Een goede aansluiting met overstap wordt geboden door Swiss, via Zürich kun je in ongeveer 9 uur inclusief de overstap naar Dubai vliegen. Voor wie tegen de Duitse grens aanwoont kan het de moeite zijn om te kijken naar vliegtickets vanuit Düsseldorf of eventueel zelfs Frankfurt naar Dubai. Zeker op het moment dat het in Nederland schoolvakantie is en in Duitsland niet, kan dit een stuk voordeliger zijn.

vliegen naar Dubai

Hotels

In Dubai zijn een enorm aantal hotels en appartementen te boeken. Via verschillende kanalen kun je ook complete vakantievilla’s boeken, die vaak voorzien zijn van een privézwemnad en met wat geluk zelfs met een eigen strand. Dit soort vakantiewoningen zie je vooral op Palm Jumeirah verhuurd worden. Als je een privé-appartement huurt voor je vakantie in Dubai, kijk dan hoe het zit met een eventueel zwembad. Vaak is er een gedeeld zwembad aanwezig, maar een zekerheid is dat niet.

Een ruim aanbod van hotels in Dubai heb je via Booking.com, een hotelboekingssite waar je op diverse manieren kunt zoeken binnen een ruim aanbod van hotels in Dubai. De meeste hotels kun je kosteloos annuleren tot een dag voor aankomst, wat veel mensen als zeer handig beschouwen.

Tegenwoordig kun je via veel verschillende boekingssites een hotelkamer in Dubai reserveren. De prijzen kunnen nogal uiteenlopen, waardoor het steeds lastiger geworden is om de beste prijs voor jouw hotelkamer in Dubai te vinden. Gelukkig bestaat er een site als Trivago. Zij vergelijken de actuele prijzen van tientallen boekingssites en van de officiële hotelsites. Op die manier krijg je altijd de beste prijs voor jouw hotelkamer in Dubai.

Vind de beste kamerprijzen in Dubai via Trivago.nl

overnachten in Dubai

Auto huren

In Dubai zijn er volop mogelijkheden om een auto te huren. Je kunt vooraf via internet reserveren of ter plaatse aan één van de balies van de autoverhuurders op het vliegveld een huurauto regelen. Wie zelf auto gaat rijden moet er rekening mee houden dat het verkeer hectisch kan zijn. Het gebruik van navigatiesoftware maakt het al een stuk eenvoudiger om je door het lokale verkeer te manoeuvreren.

Wie vooraf een auto wil reserveren voor Dubai kan dat onder andere via de Nederlandse site Sunny Cars doen. Deze site vergelijkt prijzen en aanbod van de grote autoverhuurders. Wie een auto huurt geniet in Dubai wél van ontzettend lage brandstofkosten. Benzine kost hier gemiddeld een derde van wat je bij ons betaalt.

Auto huren bij Sunny Cars

Vanuit eigen ervaring durven we Sunny Cars aan te bevelen voor het huren van een auto in Dubai. Bij dit gerenommeerde bedrijf huur je zonder hoofdpijn. Dat is de reden waardoor Sunny Cars al jarenlang succesvol is op de Nederlandse markt voor huurauto’s in het buitenland.

✅ altijd met volledige all-riskverzekering
✅ geen verborgen kosten
✅ terugbetaling van eigen risico

BEKIJK HUURAUTO’S IN DUBAI
bij Sunny Cars

Pakketreizen

Het kán voordeliger of handiger zijn om een pakketreis te boeken. Vlucht, hotel en eventueel vervoer naar het hotel en extra’s zijn dan inbegrepen. Het zelf los regelen en boeken kan echter ook aantrekkelijker zijn, zeker in periodes dat hotels kortingen geven op de hotelkamers en er voldoende goedkope vliegtickets te verkrijgen zijn. Wie veel wil zien in georganiseerd verband of een rondreis wil maken, die zou vooral bij een echte Dubai- en Emiratenspecialist moeten kijken.

Voor de meer eenvoudige Dubai vakanties kun je terecht bij verschillende reissites en reisorganisaties. Corendon heeft tegenwoordig een aantrekkelijk Dubai aanbod, net als TUI. Het voordeel van dit soort organisaties is dat je een aantal garanties hebt. Denk aan de SGR-garantie in het geval dat er sprake is van financieel onvermogen of faillissement bij de aanbieder. Of de plicht om voor je te zorgen in het geval van calamiteiten zoals een pandemie.

BEKIJK DUBAI VAKANTIES BIJ TUI

Last minute aanbiedingen

Vroeger was het vrij lastig om goede lastminute aanbiedingen naar Dubai te vinden. Zelfs bij de pakketreisaanbieders waren er amper goede Dubai vakantiedeals te boeken. Dat kwam omdat zij in de beginjaren van het toerisme naar Dubai weinig capaciteit vooraf inkochten, maar zich vooral richtten op boekingen waarbij ze de reis zelf pas in gingen kopen zodra de boekingsaanvraag gedaan was.

Tegenwoordig is het aanbod van lastminutes naar Dubai groter. Grotere reisorganisaties kopen vooraf in. Wat niet verkocht wordt, kan niet altijd zomaar teruggegeven worden. Dan verkopen ze deze reizen liever met minder winst of zelfs met verlies. Want helemaal niet verkocht betekent het maximale verlies. Daardoor merk je dat er vooral aan de randen van het seizoen vaak leuke aanbiedingen voor Dubai te vinden zijn in Nederland.

vakantie in Dubai