PASPOORT EN VISUM INFO

Als je naar Dubai reist, dan heb je een reisdocument nodig en mogelijk een visum. Op deze pagina beschrijven we de regels met betrekking tot reizigers die een Nederlands of Belgisch paspoort bezitten.

Houders van een Nederlands of Belgisch paspoort hebben géén visum nodig om Dubai te bezoeken. Vroeger was dit wel het geval en moest je via een zogenaamde sponsor een visum regelen dat je op de luchthaven op kon pikken voordat je door de paspoortcontrole ging. Tegenwoordig gaat het allemaal een stuk eenvoudiger. Zeker als je in Europa woont en in het bezit bent van een EU-paspoort.

Met een EU-paspoort dat nog 6 maanden geldig is, kun je zonder vooraf aangevraagd visum naar Dubai reizen. Dit geldt voor toeristen en zakenreizigers. Als je in Dubai wilt gaan wonen, werken of studeren dan gelden er wel visum-regels.

Bij aankomst in Dubai krijg je een visa in de vorm van stempels in je paspoort voor 30 dagen. Dit gebeurt bij aankomst op de luchthaven en hier zijn géén kosten aan verbonden.

Israël

Wat volgens sommige bonnen een probleem zou kunnen vormen, is als er stempels van Israel in je paspoort staan. Alles wat wijst naar een bezoek aan Israel in je paspoort of andere bagage als je het land in wilt, zou ervoor zorgen dat je absoluut geweigerd wordt. Als je stempels van Israel in je huidige paspoort hebt staan en je persé naar de Verenigde Arabische Emiraten wilt reizen dan kun je het beste bij de ambassade vooraf vragen hoe de situatie is als je met een paspoort met Israëlische stempels af wilt reizen naar de Emiraten. Wij kunnen in dit geval niet uit eigen ervaring spreken.

Mogelijk is dit verouderde informatie, als je weet dat de diplomatieke situatie tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Israël een stuk verbeterd is. In 2020 vonden zelfs de eerste vliegtuigvluchten plaats tussen beide landen.