ZONKRACHT IN DUBAI

Zelfs zonder een teer huidje is het oppassen geblazen in Dubai, want de zon is hier veel krachtiger dan bij ons. In de wintermaanden november tot en met januari is de maximale UV-index 6 tot 8, wat te vergelijken is met de krachtigste maanden tijdens de Nederlandse zomers. In oktober, februari en maart is de maximale UV-index 8 tot 10, wat te vergelijken is met de Middellandse Zeekusten in de zomermaanden.

In de periode maart tot en met september kent Dubai een maximale UV-index van 11 (10+), wat het hoogst haalbare is. Mensen met een bleke huid die niet aan de zon gewend is kunnen bij een blootstelling van 10 tot 20 minuten in de volle zon al verbranden.

Zonnebrandcrèmes

Wie naar Dubai gaat moet een goede zonnebrandcrème gebruiken om zijn of haar huid te beschermen. In de zomermaanden is factor 20 of 30 het minimale, voor jonge kinderen moet je een sunblock (factor 50 of 60) gebruiken.

Omdat de zonnebrandmiddelen in Dubai vrij duur kunnen zijn, kan het goedkoper zijn om deze al van thuis mee te nemen. Maak wel de afweging of het extra gewicht kan zorgen voor hogere bagagekosten. Grotere tubes en flessen zonnebrandmiddelen kun je immers niet in de handbagage meenemen.

Zonnebril

Een andere must is een zonnebril. Als je geregeld naar buiten gaat overdag is een zonnebril een bijna onmisbare accessoire. Mocht je hem vergeten zijn, er zijn genoeg winkels waar je zonnebrillen kunt kopen. De meeste merkbrillen zijn goedkoper dan bij ons.

Kleding

De beste manier om je huid te beschermen tegen de zon is door die te bedekken met kleding. Bij voorkeur gebruik je licht en luchtige loszittende kleding. Katoen is over het algemeen prima om te dragen tijdens warm weer.