SPORT IN DUBAI

Dubai is een dynamische bestemming waar relatief veel mensen wonen die proberen om er een gezonde levensstijl op na te houden. Ook is statistisch bewezen dat toeristen die Dubai bezoeken vaak bovengemiddeld sportief zijn. Wie van sport houdt heeft aan Dubai over het algemeen een goede bestemming. De stad is erg sportminded en doet haar best om grote sportevenementen in deze golfstaat te organiseren. Niet voor niets is de naam Dubai steeds vaker gekoppeld aan diverse grote toernooien van verschillende sporten.

Golf

Eén van de belangrijkste sporten in Dubai is golf. De stad heeft een groot aantal golfbanen die al jarenlang tot de top van de golfbanen in de wereld behoren. De twee bekendste zijn zonder enige twijfel de Dubai Creek Golf & Yacht Club en de Emirates Golf Club. Een groot jaarlijks golftoernooi dat voornamelijk op de laatstgenoemde baan gehouden wordt is de Dubai Desert Classic. Dit grootste golftoernooi wordt al sinds 1989 in Dubai georganiseerd.

golf in Dubai

Tennis

Wie van tennissen houdt kan dat op diverse banen verspreid over de stad. Dubai kent ook een eigen tennisacademie die op twee locaties actief is. Een belangrijk toernooi is het Dubai Duty Free Tennis Championship. Dit sinds 1991 georganiseerde toernooi is vanwege het hoge prijzengeld uitgegroeid tot een onder de spelers zeer geliefd evenement. Spelers die het toernooi vaak gewonnen hebben zijn Novak Djokovic en Roger Federer.

De betere luxehotels die er de ruimte voor hebben, bieden hun gasten de mogelijkheid om op eigen tennisbanen een balletje te slaan. Legendarische is de tenniswedstrijd die op 22 februari 2005 plaatsvond op Burj Al Arab. ja, je leest het goed: ‘op’ het hotel. Men heeft speciaal voor de tennismatch tussen Andre Agassi en Roger Federer het op 211 meter hoogte gelegen helikopterplatform omgebouwd tot een tijdelijke tenniscourt.

Duiken en snorkelen

Duikliefhebbers kunnen uitstekend duiken in de Arabische Golf. Meerdere bedrijven maken het mogelijk om te gaan diepzeeduiken in de kust voor Dubai of Abu Dhabi. Op de site van de Emirates Diving Association vind je een overzicht van erkende (PADI) duikscholen en duiklocaties met omschrijving en GPS posities.

Als je wilt dan kun je in Dubai je PADI Open Water 18-meter duikbrevet halen. Dat kost je ter plaatse ongeveer 3 dagen. De theorie doe je vooraf thuis, zodat je die tijd in Dubai bespaart. Dankzij het warme water en de gunstige watercondities, is Dubai een ideale plek om je duikbrevet te halen.

MEER INFO OVER JE PADI IN DUBAI HALEN

De wateren rond Dubai lenen zich prima om te snorkelen. De overheid heeft enorm geïnvesteerd in het aanleggen van koraalriffen. Met name rond de eilanden van The World kun je tegenwoordig uitstekend snorkelen. Een andere optie is om bij het emiraat Fujeirah te gaan snorkelen. Daar is men bezig om het grootste kunstmatige koraalrifpark ter wereld te maken. Vanuit Dubai kun je snorkelexcursies naar Fujeirah maken.

Paardenraces

Erg populair onder de lokale inwoners zijn paardenraces. Van de clubs is Dubai Racing Club de grootste en populairste. De wedstrijden worden gehouden op de Meydan racetrack. Wie wil gokken op paardenraces komt hier bedrogen uit, want gokken in het algemeen is wettelijk verboden in Dubai.

Skiën

Wintersporten in de woestijn…hoe verzinnen ze het. Wie zin heeft kan skiën of snowboarden in Ski Dubai bij de Mall of the Emirates. Schaatsliefhebbers kunnen terecht of de enorme indoor ijspiste in de Dubai Mall. Vooral het idee dat je binnen skiet of schaatst bij temperaturen tussen de min 1 en min 6 graden doet raar aan als je weet dat het buiten op dat moment bloedheet kan zijn.

Ski Dubai

Kamelenraces

Wil je een kamelenrace zien? Deze traditionele Arabische sport wordt in de periode eind oktober tot begin april beoefend op donderdag en vrijdag op de Meydan racebaan. De ochtendwedstrijden beginnen om 7:30 uur en de middagrace start om 14:30 uur. Het is een hele belevenis om zo’n kamelenrace bij te wonen.

Schaatsen

IJsliefhebbers kunnen in een ander winkelcentrum terecht. In de Dubai Mall vind je een permanente schaatsbaan waar je vrijwel altijd terecht kunt om te schaatsen. De schaatsbaan is van olympische afmetingen en kan 1500 schaatsliefhebbers tegelijkertijd kwijt. Vanaf de bovenste verdiepingen van de Dubai Mall heb je een prachtig uitzicht op de ijspiste en het gigantische LCD-scherm waar videopresentaties op gegeven worden.

schaatsbaan in Dubai